MET KENNIS VAN GROEN

/

Beste Tuinprofessional,

 

Bent u klaar om uw tuinonderneming opnieuw een trede hoger te tillen? Maak deel uit van een federatie mét impact en sluit u -opnieuw- aan bij de Belgische Federatie van Groenvoorzieners (BFG-FBEP), dé federatie die er toe doet en met als enig doel ondersteuning voor professionals in de tuinsector!

 

Waarom kiezen voor lidmaatschap bij BFG-FBEP?

 

 1. Uitgebreid Netwerk en Kennisdeling: Als lid van BFG-FBEP krijgt u toegang tot een exclusief netwerk van gelijkgestemde professionals. Deel uw ervaringen, leer van vakgenoten en breid uw zakelijke contacten uit. Samen komen we verder!
 2. Thematische en Vormingsavonden: Ontvang waardevolle inzichten en praktische tips op onze informatieve bijeenkomsten. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de tuinsector en laat uw onderneming bloeien met de kennis die u opdoet tijdens deze inspirerende avonden.
 3. Advies en Ondersteuning: Heeft u vragen over verloning, opleiding of wettelijke verplichtingen? BFG-FBEP staat paraat met deskundig advies en praktische oplossingen. Wij zijn er om u te ondersteunen op elk aspect van uw onderneming.
 4. Ondersteunende vakliteratuur: Ontvang het vermaarde vakblad CG Concept, mét de thematische XTRA-brochures over diverse sectoronderwerpen.
 5. Duurzaam Ondernemen: Ontdek hoe u duurzaam kunt ondernemen en uw medewerkers hierbij kunt betrekken. In een wereld waar duurzaamheid niet alleen een noodzaak is, maar ook een kans biedt om te concurreren, helpen wij u bij het creëren van een groene toekomst voor uw bedrijf.

 

Hoe word ik lid of hoe verleng ik mijn lidmaatschap?

 

Uw lidmaatschap wordt geactiveerd zodra wij uw overschrijving, met als mededeling uw lidnummer (of voor nieuwe leden, het ondernemingsnummer), op het rekeningnummer BNP PARIBAS FORTIS BE 83 0014 7193 7715 hebben ontvangen. U krijgt hiervan een bevestigingsmail met daarin uw persoonlijk paswoord en factuur. Wilt u meer informatie omtrent het lidmaatschap, neem gerust contact met ons op via +32(9)224.03.11 of contact@bfg-fbep.be. U vindt alle info ook terug op www.bfg-fbep.be.

 

Zelfstandige zonder medewerkers

€250/jaar

1-3 medewerkers

€350/jaar

4-20 medewerkers

€500/jaar

Meer dan 20 medewerkers

€1.000/jaar

Op rust

€100/jaar

Studenten

Gratis

 

Bij BFG-FBEP geloven we in de kracht van samenwerking. Door lid te worden, versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar draagt u ook bij aan de groei en ontwikkeling van de hele tuinsector.

 

Word vandaag nog lid of verleng uw lidmaatschap van BFG-FBEP en geef uw tuinonderneming de boost die het verdient. Samen versterken we uw positie in de dynamische wereld van de tuinsector!

 

Met groene groeten,

Contacteer ons 250€, geen medewerkers
 350€, 1-3 medewerkers
 500€, 4-20 medewerkers
 1000€, vanaf 20 medewerkers
 100€, op rust
 0€, studentIk word lid

Je bent ervan overtuigd dat de tuinsector jouw lidmaatschap verdient ? Zoveel kost het, daarvoor doe je het en zo word je lid...

Hoeveel bedraagt lidmaatschap ? Het bedrag van je bijdrage hangt af van het aantal medewerkers dat je in dienst hebt. Dit is omdat een belangrijke pijler binnen de werking van BFG-FBEP gaat over sociaal overleg in brede zin. Daarom betalen zelfstandige eenmanszaken minder dan zaakvoerders/werkgevers en betalen werkgevers met weinig medewerkers minder dan werkgevers met heel veel personeel

Je lidmaatschap wordt geactiveerd zodra wij jouw overschrijving, met als mededeling jouw lidnummer (of indien u nog niet beschikt over een lidnummer, uw ondernemingsnummer), op het rekeningnummer BNP PARIBAS FORTIS BE 83 0014 7193 7715 hebben ontvangen. Je ontvangt hiervan een bevestingmail met daarin jouw persoonlijk paswoord en jouw factuur.

De federatie zorgt ervoor dat ik als tuinaannemer me kan focussen op mijn werk , helpt me in te zien en dus te groeien en stimuleert me in mijn succes als ondernemer. Lid zijn versterkt mijn professioneel netwerk zij het via de thema- en/of vormingsavonden, de bedrijfsbezoek(en) of studiereis. Voor vraagstukken rond verloning , opleiding, wettelijke verplichtingen ? BFG-FBEP is hier mijn aanspreekpunt en reikt oplossingen aan. Er niet alleen voorstaan is een geruststelling in deze snel veranderende en toch wel veeleisende sector!! Samen sterk ? Voor mij werkt dit echt!
  Binnenkort
 • BFG-FBEP Central
 • Oproep 2024-08-23 (23:59)
 • Vereniging van de Belgische Tuinaanemers nodigt jullie uit op VRIJDAG 23/08 voor een Bedrijfsbezoek met Ebema

   

  Franstalige bezoek
  Prioriteit aan ons leden

   

  SCRHIJF JE NU IN VOOR 12/08

    Binnenkort FR
 • BFG-FBEP Central
 • Oproep 2024-08-23 (23:59)
 • Organisé par l’Association des Entrepreneurs de Jardins de Belgique avec notre partenaire EBEMA

  Programme 

  09h00 : accueil + visite jardin d’inspiration Eco & XL à Grobbendonk
  10h15 : visite d’usine (fabrication des dalles de sol Eurodal Residential)
  11h15 : départ vers Ebema Zutendaal
  12h15 : déjeuner
  13h30 : visite Expo + visite d’usine gamme complète
  15h15 : présentation nouveautés avec drink de clôture

  Où ?

  Matinée
  Ebema Grobbendonk
  Industrieweg 14
  2280 Grobbendonk

  Après-midi
  Ebema Zutendaal
  Dijkstraat 3
  3690 Zutendaal

  Souhaitez-vous participer ?

  Inscrivez-vous avant le 12/08/2024
  priorité aux membres - nombre limité
  votre invité doit aussi s’inscrire

   

  INSCRIVEZ-VOUS ICI AVANT LE 12/08

  Tuinaannemer Xander wil een medewerker van Servische afkomst in dienst nemen, waar moet Xander op letten?

  Tuinaannemer Xander runt al jaren een succesvol tuinbedrijf in België. Zijn bedrijf groeit snel, en hij heeft dringend extra handen nodig. Vroeger vond Xander steeds voldoende mensen via mond-op-mondreclame. Vandaag is dat echter niet meer het geval. ...


  Het gevaar van de Aziatische hoornaar in hagen

  Tuinaannemers in de strijd tegen de Aziatische hoornaar De Aziatische hoornaar vormt een groot gevaar voor onze inheemse insecten, die cruciaal zijn voor onze biodiversiteit. Elk nest verorbert jaarlijks 11 tot 15 kg aan insecten, waardoor ze hele volken ...


  De arbeidsinspectie op bezoek, wat nu ?

  BFG-FBEP reageert snel op uw vragen Vandaag om 08h59 kreeg een lid te horen dat er morgen op het bedrijf zal geïnspecteerd worden op het welzijn op het werk.  Dat is natuurlijk even schrikken, waarop het lid de juiste reflectie heeft om haar vakvereniging ...


  Erkenningsprocedure Fedris opgestart

  De sociale partners van het Paritair Comité voor de technische land- en tuinbouwwerken (PC 132), van het Paritair Comité voor de landbouw (144) en van het Paritair Comité voor het tuinbouwbedrijf (145) hebben het voorstel tot de opstart van de procedure ...


  Goed Nieuws voor Groensector, EU stemt Voor Europese Natuurherstelwet

  De Europese natuurherstelwet, die tot doel heeft om de verslechterende natuurgebieden in Europa te herstellen, maakt nu kans om goedgekeurd te worden. Dit komt doordat Oostenrijk onverwacht besloten heeft om toch voor de wet te stemmen. Deze ommezwaai ...


  Kan een onderneming het systeem van loopbaansparen activeren wanneer er geen sectorale cao is ?

  Loopbaansparen is een systeem in België waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om bepaalde arbeidsvoorwaarden (zoals overuren of extra vakantiedagen) op te sparen voor later gebruik in hun loopbaan. Dit systeem wordt meestal geregeld via collectieve ...


  Loopbaansparen, u beslist zelf

  Wat is loopbaansparen? Via het stelsel van loopbaansparen kan de werknemer die dit wenst tijd opsparen om deze later om te zetten in vrije dagen. De werknemer kan geenszins worden verplicht om deel te nemen aan een dergelijk stelsel van loopbaansparen: ...


  Outplacement in Paritair Comité 145.04 (Parken en Tuinen)

  Wat is Outplacement en Waarvoor Dient het? Outplacement is een dienst die werkgevers aanbieden aan ontslagen werknemers om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan of het heroriënteren van hun loopbaan. Dit proces omvat professionele begeleiding, ...


    juni 2024

  Europa zet in op vergroening door steden als Gent te ondersteunen. Gent, de hoofdzetel van de Belgische federatie groenvoorzieners, staat op nummer 9 op de wereldranglijst van meest aangename steden om in te leven, te wonen en te werken. Als stad met een voortrekkersrol op het gebied van vergroening heeft Gent nu bij Europa 5 miljoen euro steun bedongen om de stad sneller te kunnen ontharden. Deze fondsen maken het onder andere mogelijk om te investeren in wetenschappelijk onderzoek en om in kwetsbare wijken pilootprojecten op te starten.

  Gent trekt jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers aan, waardoor de effecten van vergroening tot ver buiten de stad zullen reiken. Meer aandacht en meer publieke investeringen in groen komen rechtstreeks en onrechtstreeks ten goede aan professionele tuinaannemers. Dankzij de voorbeeldrol van steden zoals Gent worden private investeringen in groenvoorziening gestimuleerd. 

  Wat is ontharden?

  Bij ontharden worden allerlei verhardingen zoals beton verwijderd. Daardoor kan het water beter in de bodem doorsijpelen. Dit proces draagt bij aan de bestrijding van wateroverlast en droogte, en bevordert bovendien de biodiversiteit in stedelijke gebieden.

  Europese steun voor Gent

  Om Gent sneller te kunnen ontharden, geeft Europa nu 5 miljoen euro subsidies aan de stad. Europa koos Gent uit meer dan 122 projecten rond duurzaamheid. Dit onderstreept het belang en de potentie van Gents initiatieven op het gebied van milieu en klimaatadaptatie.

  Wetenschappelijk onderzoek en samenwerking

  Gent gaat het Europese geld de komende vier jaar onder meer gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Daaraan zullen de Gentse universiteit en de Hogeschool Gent meewerken. De bedoeling is om plekken in kaart te brengen waar Gent sneller kan ontharden om meer groene zones te creëren. Dit moet Gent beter beschermen tegen wateroverlast of droogte.

  Pilootprojecten in kwetsbare wijken

  In drie kwetsbare wijken komen er pilootprojecten, onder meer in Ledeberg en de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Deze wijken worden specifiek geselecteerd vanwege hun kwetsbaarheid en de potentie om aanzienlijke verbeteringen te realiseren door ontharding en vergroening.

  Met deze initiatieven zet Gent een belangrijke stap richting een duurzamere en groenere toekomst, waarbij de stad niet alleen veerkrachtiger wordt tegen klimaatverandering, maar ook een aangenamere leefomgeving creëert voor haar inwoners.

  (foto CG Concept)

    mei 2024

  Datum:
  Zaterdag 14/09/2024 t.e.m 15/09/2024

  Dag 1:

  Op zaterdagochtend toekomen tussen 9:00-10:00. Vanaf 10:00 Brunch.
  Het avontuur is begonnen wanneer u zich hebt kunnen nestelen in het hotel. Daarna volgt een tuinbezoek, 4x4 rijden , …

  Dag 2:

  Het belooft een dag vol verrassingen te worden. Wij bezoeken deze dag ook een champagneboer.
  Een ding is zeker wij eindigen deze zondagavond met een BBQ.

  Prijs:
  350 euro per volwassene per tweepersoonskamer
  Voor een éénpersoonskamer kan er gevraagd worden

  Locatie:
  Hôtel du Golf de l’Ailette, The Originals Relais (Qualys-Hotel)
  23 Rue du Chemin des Dames, 02860 Chamouille, Frankrijk

  Vervoer niet incl:
  Zodra de geïnteresseerden zich aanmelden kunnen we gaan puzzelen voor de wagens. Dus niet aarzelen als je niet beschikt over de nieuwste 4x4 wagen.
  Dit jaar is het een vernieuwd concept. Je zorgt zelf voor jullie vervoer… . Wij zorgen voor telkens voor A en B route naar de tussen locaties. Zodus iedereen kan mee want niet alles is enkel toegankelijk voor 4x4 wagens.


  NU INSCHRIJVEN

  Analyse van de Vraag naar Medewerkers voor de Tuinsector bij de VDAB

  De tuinsector is een dynamische en groeiende sector die een breed scala aan diensten aanbiedt. Dit artikel analyseert de huidige vraag naar medewerkers binnen de tuinsector zoals die geregistreerd is bij de VDAB, en bespreekt de uitdagingen en mogelijke ...


  Vademecums voor Harmonisch Park- en Groenbeheer in Vlaanderen

  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft verschillende vademecums ontwikkeld om beheerders van parken en openbaar groen te ondersteunen bij de implementatie van Harmonisch Park- en Groenbeheer (HPG). Deze vademecums bieden praktische richtlijnen ...


  Ben je verplicht om garantie te geven

  Ondanks het wel gebruikelijk is dat professionele tuinaannemers bepaalde garanties geven voor hun projecten is het niet altijd duidelijk of dat nu ook daadwerkelijk moet.  Tuinaannemers worstelen vaak met concrete vragen zoals "ben ik wettelijk verplicht ...


  Matis, bent u in orde met uw rapportageverplichtingen?

  MATIS, wat staat voor Materiaalstromen In Kaart, is een geavanceerd afvalbeheer- en registratiesysteem ontwikkeld door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Het is ontworpen om de afvalstromen binnen Vlaanderen grondig te monitoren en te ...


  GroeiBalans: Een Nieuwe Kijk op Bodemanalyse

  BFG-FBEP Antwerpen geeft haar leden een schat aan informatie over bodems en bodemsanalyses.  Spreker René van Gastel van GroeiBalans hield de talrijk opgekomen tuinprofessionals aan zijn verhaal gekluisterd. De Missie van GroeiBalans GroeiBalans ...


  Kmo’s kunnen makkelijker dan ooit werken voor de overheid

  De overheid als klant binnenhalen kan interessant zijn voor veel kmo’s. Toch vinden veel ondernemingen de weg niet naar een overheidsopdracht. De FOD Economie start daarom vandaag een communicatiecampagne om kmo’s vertrouwd te maken met de nieuwe ...


  Lokaal Materialenplan Uitvoeringsplan Huishoudelijk Afval en Gelijkaardig Bedrijfsafval 2023-2030

  Het "Lokaal Materialenplan Uitvoeringsplan Huishoudelijk Afval en Gelijkaardig Bedrijfsafval 2023-2030" leggen de basis voor het begrijpen van de doelstellingen en de bredere context waarin het plan is opgesteld. Het Lokaal Materialenplan 2023-2030 is ...


  Belangrijke wijzigingen op komst voor onderaannemingsketens

  Als uw vertegenwoordiger en belangenbehartiger, wil de Federatie voor Professionele Tuinaannemers u op de hoogte brengen van een cruciale ontwikkeling die een significante impact kan hebben op onze sector. Op 19 maart 2024 heeft de Belgische regering ...


  Registratie als vervoerder van afvalstoffen

  Elke professional die afvalstoffen vervoert, moet geregistreerd zijn als vervoerder van afvalstoffen. Dit geldt niet voor bedrijven die enkel hun eigen afval vervoeren. De registratieprocedure verloopt via het OVAM Webloket Registraties. Er zijn specifieke ...


    maart 2024

  De dienstverlening in tuinaanleg en tuinonderhoud, inclusief de aanleg en het onderhoud van publieke parken, speelterreinen, begraafplaatsen, verticale tuinen en daktuinen, profiteert aanzienlijk van technologische en digitale innovaties. Dit zijn de trends van morgen. 

  • Geavanceerde GIS (Geografische Informatie Systemen) en mapping tools

   GIS en mapping tools maken het mogelijk om gedetailleerde analyses en visualisaties van landgebruik en terrein te maken, wat essentieel is voor de aanleg en het onderhoud van publieke ruimtes, speelterreinen en begraafplaatsen.

  • Drone-technologie

   Drones worden gebruikt voor het in kaart brengen, monitoren en onderhouden van grote groene ruimtes. Ze kunnen helpen bij het identificeren van problemen zoals ziekteuitbraken of irrigatieproblemen en zijn ook nuttig voor het verspreiden van zaden of pesticiden in moeilijk bereikbare gebieden.

  • Waterbesparingstechnologieën

   Technologieën zoals druppelirrigatie en bodemvochtigheidssensoren helpen bij het efficiënt beheren van watergebruik, wat cruciaal is voor de duurzaamheid van tuinen, vooral in droge gebieden of tijdens periodes van droogte.

  • Robotmaaiers en onderhoudsrobots

   Automatische robotmaaiers en onderhoudsrobots kunnen aanzienlijk bijdragen aan het onderhoud van grote groene ruimtes door het werk te automatiseren en personeelskosten te verlagen.

  • Verticale tuin- en daktuinsystemen

   Innovatieve systemen voor verticale tuinen en daktuinen maken het mogelijk om groene ruimtes te creëren in stedelijke omgevingen waar de grond schaars is. Deze systemen kunnen variëren van eenvoudige modulaire installaties tot complexe systemen met ingebouwde irrigatie en voedingsstoffenlevering.

  • Augmented reality (AR) en virtual reality (VR) voor ontwerp en planning

   AR-technologie biedt tuinprofessionals een krachtig hulpmiddel om ontwerpen te visualiseren en aan te passen in een realistische omgeving, wat de besluitvorming en klanttevredenheid kan verbeteren.

  • Digitale platforms voor klanteninteractie en -beheer

   Online platforms en apps stellen dienstverleners in staat om hun diensten efficiënter te beheren, van afspraken en klantencommunicatie tot facturatie en feedback.

  • Internet der Dingen (IoT)

   IoT-technologieën stellen tuiniers in staat om op afstand te monitoren en te beheren hoe hun planten groeien, door gebruik te maken van sensoren die gegevens verzamelen over bodemvochtigheid, temperatuur, lichtniveaus, en meer. Dit maakt een efficiënter water- en voedingsstoffenbeheer mogelijk.

  • Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning

   AI en machine learning worden gebruikt voor het analyseren van gegevens uit verschillende bronnen (zoals satellietbeelden en sensoren) om inzichten te verkrijgen in plantgezondheid, ziektepreventie en oogstvoorspellingen.

   

   

  Limburg op zoek naar medewerkers, complexe regelgeving is een hindernis te veel

  Veel kleine en middelgrote bedrijven (kmo’s) in Limburg vinden niet genoeg mensen voor hun vacatures. Daarom denken ze eraan om werknemers uit andere landen aan te nemen. Uit een onderzoek blijkt dat 17% van de Limburgse kmo’s openstaat voor het idee ...


  Ginkgo biloba, een Japanse notenboom die erg mooi is maar als de vruchten op de grond vallen ruikt het naar braaksel.

  Bomen die stinken naar rotte eieren of braaksel, het gaat om de vrouwelijke exemplaren van de Ginkgo biloba, een Japanse notenboom die erg mooi is in verschillende seizoenen. Maar als de vruchten op de grond vallen, ruikt het naar braaksel. Met de mannelijke ...


  Responsabiliseringsbijdrage werkgevers inzake invaliditeit

  De geruchten met betrekking tot responsabiliseringsbijdrage werkgevers inzake invaliditeit maken sommige collega’s onrustig.  Het grootste misverstand zit hem in het feit dat deze maatregel enkel van toepassing is voor bedrijven die gemiddeld 50 werknemers ...


  Vraag uit de sector: wat is Reprobel en hoe zit het met auteursrechten in de tuinsector

  Reprobel en/of Unisono In ondernemingen is het gebruik van kopieermachines, printers en muziek bijna onvermijdelijk. Dit brengt echter vragen met zich mee over auteursrechten en de bijbehorende vergoedingen. Ondernemers krijgen steeds vaker een factuur ...


  Werken op een bouwplaats... vergeet uw basisveiligheidsopleiding niet. De inlooptermijn eindigt op 15 april 2024.

  Nu de activiteiten in de tuinsector weer op gang komen, wil de Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG-FBEP) haar leden en de sector in het algemeen attent maken op de nieuwe vereisten die van kracht zijn geworden met betrekking tot de verplichte basisopleidingen ...


  Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij

  De Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest (OVAM) werd aanvankelijk opgericht bij decreet van 2 juli 1981 voor de voorkoming en het beheer van afvalstoffen (inzonderheid hoofdstuk IV) en ging van start op 1 oktober 1981. Bij decreet ...


  Beloftevolle Hovenier, pre-selectie te Oedelem

  Vandaag markeert een belangrijke dag in de agenda van de Belgische tuin- en landschapssector: de preselectie van de Beloftevolle Hovenier vindt plaats in Oedelem. Dit evenement, georganiseerd door de commissie ondernemen binnen de  Belgische Federatie ...


  Wat is detachering?

  Detachering houdt in dat een werkgever die buiten België gevestigd is, zijn werknemers tijdelijk naar België stuurt om daar te werken. Dit betekent dat de gedetacheerde werknemers tijdelijk in België tewerkgesteld worden. Belangrijkste regels voor ...


  Aanstaande vrijdag, opleiding vakbekwaamheid rijbewijs C

  De deelverenigingen BFG-FBEP zetten zich actief in voor de continue professionele ontwikkeling van hun leden. In dit kader organiseren zij regelmatig opleidingen, themaavonden, netwerkevenementen en zo verder. Een voorbeeld hiervan is de aankomende sessie ...


    januari 2024

  Uitnodiging Lichtfestival Gent

  Beste leden BFG-FBEP, collega’s, familie en vrienden

  BFG-FBEP nodigt u uit voor een unieke belevenis.  Wat dacht u om samen met de collega’s, vrienden en familie het wereldbefaamde Lichtfestival van Gent te bezoeken. Het lichtfestival van Gent staat bekend als het mooiste lichtfestival ter wereld !  U zal er samen met BFG-FBEP de vele licht-kunstwerken ontdekken, opgesteld in het unieke historische kader van de Gentse binnenstad.  Een niet te missen evenement in een sfeervolle ambiance tussen vrienden, familie en collega’s.  Kortom,  een overgetelijk ervaring !

  Praktisch:

  • Wanneer: Vrijdag, 2 februari
  • Waar: we spreken af tussen 18h00 en 19h00 in de kantoren van BFG-FBEP gelegen in de Zuidstationstraat 32 in hartje Gent
  • Programma: We starten met verwelkomingsreceptie in de kantoren van Gent.  We openen de geest met een paar typische Gentse sneukelingen en een korte geschiedenis van Gent, in het Gentse dialect.  Om 19h00 vertrekken we in stoet naar de Schaapstal waar de Lichtstad route begint. 

  Hou er rekening mee dat:

  • het festival een wandeling van 7 km omvat. Wij raden u daarom aan goede wandelschoenen te dragen
  • er bijna 1 miljoen bezoekers verwacht wordt.  Kom daarom tijdig naar de Gentse binnenstad
  • voor wie met de wagen komt, consulteer vooraf de parkeermogelijkheden

  BFG-FBEP raadt aan:

  • maak gebruik van het openbaar vervoer indien mogelijk
  • indien u met de wagen komt, rij zoveel mogelijk samen
  • KOM VROEG GENOEG, de terrasjes en cafétjes zijn open
  • kortbij parkings: Gent-ZUID; Sint-Pieters Plein

  Via de trein (of parking Sint-Pieters Station)

  Met de trein is altijd een beetje reizen...  Voor wie de trein neemt tot in Gent Sint-Pieters neemt daarna de TRAM 1 tot aan Gent Zuid.  De rit duurt een kleine twintig minuten.  De bureau is op 50m van de bushalte.

  Tram lijn 1 (15 a 20 min)

  Eindhalte

   

  Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door een e-mail te sturen naar contact@bfg-fbep.be. Vermeld alstublieft met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. Dit is belangrijk voor de organisatie van de receptie.

   

  Tot vrijdag ....

  Het BFG-FBEP Team

   

  Nog niet overtuigd ? Neem dan snel hier een kijkje

  BFG-FBEP herhaalt haar bezorgdheid m.b.t. gemeenschapsdienst

  De invoering van een gemeenschapsdienst is een veelbesproken onderwerp dat vanuit verschillende hoeken wordt benaderd. Hieronder wordt een bedenking geschetst waarbij de argumenten voor vanuit politieke hoek worden belicht, gevolgd door de argumenten ...


  Vanaf NU registreer je afvaltransporten digitaal

  Wat is het DAF (digitaal identificatieformulier voor afvalstoffen)? Het Vlaamse digitaal identificatieformulier voor afvalstoffen (DAF) biedt per transport een digitaal overzicht van de afvalstoffenproducent, inzamelaar, handelaar, makelaar, vervoerder ...


    januari 2024

  Eerst en vooral onze beste wensen voor het nieuwe jaar. We wensen jullie allemaal een goede gezondheid, succes in het ondernemerschap en veel vreugde met vrienden, familie en collega’s.

  Voor de sfeer zullen wij dit jaar in ieder geval zorgen!

  Meer weten? Je ontdekt het allemaal in onze nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  19/02/2024: Fyto-vergadering
  01/03/2024: Sponstuinen
  28/03/2024: Bodemanalyses
  03/05/2024: Bezoek plantentuin Meise
  22/06/2024: Tuinfeest
  06/09/2024: Klimaatbestendige planten
  02/10/2024: Circulaire bouwmaterialen
  16/10/2024: Daguitstap
  08/11/2024: Wim Collet
  06/12/2024: Praatcafé en kostprijsberekening

  Het BFG-Antwerpen bestuur

    januari 2024

  Namens ons bestuur de beste wensen voor een gelukkig en gezond 2024!!

  Via deze weg willen we jullie alvast op de hoogte brengen van onze geplande activiteiten in de eerste helft van 2024:

  18/01/2024: Wintervergadering met Geert Naessens
  26/01/2024: Vakbekwaamheid
  02/02/2024: Vakbekwaamheid
  09/02/2024: Nieuwjaarsreceptie
  22/02/2024: Fytolicentie
  21/03/2024: Lentevergadering: "Goed gepland"
  17/08/2024: Jaarlijkse fietstocht
  21/09/2024: Familiedag Pro4Green (als alternatief van de winterreis)

  Tot binnenkort op één van deze vele activiteiten!!

  Het bestuur van Pro4Green  Sluiten

  Paswoord opvragen

  U bent uw paswoord even kwijt ? Geen probleem, BFG-FBEP helpt u verder. Vul uw emailadres in waarop u uw lidmaatschapsconfirmatie ontvangen hebt. U ontvangt kort daarop een mailtje met daarin een directe link naar uw account. Tot zo ...

  Sluiten

  Getuigenis

  De federatie zorgt ervoor dat ik als tuinaannemer me kan focussen op mijn werk , helpt me in te zien en dus te groeien en stimuleert me in mijn succes als ondernemer. Lid zijn versterkt mijn professioneel netwerk zij het via de thema- en/of vormingsavonden, de bedrijfsbezoek(en) of studiereis. Voor vraagstukken rond verloning , opleiding, wettelijke verplichtingen ? BFG-FBEP is hier mijn aanspreekpunt en reikt oplossingen aan. Er niet alleen voorstaan is een geruststelling in deze snel veranderende en toch wel veeleisende sector!! Samen sterk ? Voor mij werkt dit echt!

  hoe meer leden # hoe meer impact op onze sector

  Tariefplan

  • U werkt alleen (zelfstandige eenmanszaak zonder medewerkers): U betaalt 250 € per jaar
  • U heeft minder dan 4 (1-3) medewerkers in dienst: U betaalt 350 € per jaar
  • U heeft meer dan 3 maar minder dan 21 (4-20) medewerkers in dienst: U betaalt 500 € per jaar
  • U heeft meer dan 20 medewerkers in dienst: U betaalt 1´000 € per jaar
  • U bent op rust maar u draagt de sector nog steeds een warm hart toe: Uw collega´s danken u voor uw bijdrage van 100 €
  • U bent laatste jaar student tuinaanleg en/of tuinonderhoud: Vraag aan uw klastitularis om uw gratis lidmaatschap te activeren
  • U bent toeleverancier voor de sector en wil partner worden: Neem contact op met onze deelverenigingen voor de mogelijkheden te bespreken

  Ik word lid

  Je bent ervan overtuigd dat de tuinsector jouw lidmaatschap verdient ? Zoveel kost het, daarvoor doe je het en zo word je lid...

  Hoeveel bedraagt lidmaatschap ? Het bedrag van je bijdrage hangt af van het aantal medewerkers dat je in dienst hebt. Dit is omdat een belangrijke pijler binnen de werking van BFG-FBEP gaat over sociaal overleg in brede zin. Daarom betalen zelfstandige eenmanszaken minder dan zaakvoerders/werkgevers en betalen werkgevers met weinig medewerkers minder dan werkgevers met heel veel personeel

  Je lidmaatschap wordt geactiveerd zodra wij jouw overschrijving, met als mededeling jouw lidnummer (of indien u nog niet beschikt over een lidnummer, uw ondernemingsnummer), op het rekeningnummer BNP PARIBAS FORTIS BE 83 0014 7193 7715 hebben ontvangen. Je ontvangt hiervan een bevestingmail met daarin jouw persoonlijk paswoord en jouw factuur.

  BFG-FBEP

  Zuidstationstraat 32, 9000 Gent (BE)
  +32(9)224.03.11
  KBO BE 0881.190.362
  IBAN BE 8300 147 193 7715
  BIC GEBABEBB

  BFG-FBEP Antwerpen
  antwerpen@bfg-fbep.be

  BFG-FBEP Centraal
  central@bfg-fbep.be

  BFG-FBEP Limburg
  limburg@bfg-fbep.be

  BFG-FBEP Oost-Vlaanderen
  oost-vlaanderen@bfg-fbep.be

  BFG-FBEP West-Vlaanderen
  west-vlaanderen@bfg-fbep.be

  Sluiten

  Inloggen

  Dit platform slaat de gegevens op die u ingeeft en maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat, nemen we aan dat u hiermee akkoord gaat.

  Sluiten

  Contacteer ons   250€, geen medewerkers
   350€, 1-3 medewerkers
   500€, 4-20 medewerkers
   1000€, vanaf 20 medewerkers
   100€, op rust
   0€, student  Ik word lid

  Je bent ervan overtuigd dat de tuinsector jouw lidmaatschap verdient ? Zoveel kost het, daarvoor doe je het en zo word je lid...

  Hoeveel bedraagt lidmaatschap ? Het bedrag van je bijdrage hangt af van het aantal medewerkers dat je in dienst hebt. Dit is omdat een belangrijke pijler binnen de werking van BFG-FBEP gaat over sociaal overleg in brede zin. Daarom betalen zelfstandige eenmanszaken minder dan zaakvoerders/werkgevers en betalen werkgevers met weinig medewerkers minder dan werkgevers met heel veel personeel

  Je lidmaatschap wordt geactiveerd zodra wij jouw overschrijving, met als mededeling jouw lidnummer (of indien u nog niet beschikt over een lidnummer, uw ondernemingsnummer), op het rekeningnummer BNP PARIBAS FORTIS BE 83 0014 7193 7715 hebben ontvangen. Je ontvangt hiervan een bevestingmail met daarin jouw persoonlijk paswoord en jouw factuur.

  Tariefplan

  • U werkt alleen (zelfstandige eenmanszaak zonder medewerkers): U betaalt 250 € per jaar
  • U heeft minder dan 4 (1-3) medewerkers in dienst: U betaalt 350 € per jaar
  • U heeft meer dan 3 maar minder dan 21 (4-20) medewerkers in dienst: U betaalt 500 € per jaar
  • U heeft meer dan 20 medewerkers in dienst: U betaalt 1´000 € per jaar
  • U bent op rust maar u draagt de sector nog steeds een warm hart toe: Uw collega´s danken u voor uw bijdrage van 100 €
  • U bent laatste jaar student tuinaanleg en/of tuinonderhoud: Vraag aan uw klastitularis om uw gratis lidmaatschap te activeren
  • U bent toeleverancier voor de sector en wil partner worden: Neem contact op met onze deelverenigingen voor de mogelijkheden te bespreken

  BFG-FBEP

  Zuidstationstraat 32, 9000 Gent (BE)
  +32(9)224.03.11
  KBO BE 0881.190.362
  IBAN BE 8300 147 193 7715
  BIC GEBABEBB